Nasze soki powstają dzięki zastosowaniu technologii NFC (bez użycia koncentratów). Specjalnie wybrane, zdrowe i wysokiej jakości owoce
poddawane są procesowi tłoczenia.

Z każdego owocu wytłoczone zostaje 75% najcenniejszego i najbardziej wartościowego soku. Pozwala to na zachowanie wszelkich walorów smakowych
i zapachowych. Charakterystyczne zmętnienie i osad to pozostałość cząstek miąższu z owoców.

Tak przygotowany sok jest zdrowy, naturalny i gwarantuje wysoką zawartość witamin i mikroelementów.

Oferujemy szeroką gamę smaków soków jabłkowych.
Dostępne są soki: jabłkowo – gruszkowe, jabłkowo – malinowe, jabłkowo – truskawkowe, jabłkowo – porzeczkowe, jabłkowo –marchwiowe, jabłkowo – burakowe.

Umożliwiamy wybór najwygodniejszego
opakowania:

  • Butelka – od 0,2L do 1L
  • Bag’in’box – 3L oraz 5L
  • Cysterna 25000kg i paleto-tank 1000L
  • Opakowanie na życzenie Klienta

ikony_butelkiikony_bag ikony_paletotank ikony_tirikony

Przygotowane w ten sposób owoce są gotowe do zastosowania w wypiekach ciast oraz produkcji innych deserów.

W procesie prażenia wykorzystywane jest obniżone ciśnienie dzięki czemu skrócony jest czas obróbki termicznej owoców. Pozwala to na uzyskanie najwyższych walorów smakowych naszych jabłek.

Jabłka prażone dostępne są w słoikach o pojemności 0,9 litra lub w opakowaniu na życzenie Klienta.

ikony_sloikikony

Owoce w tej formie są gotowe do wykorzystania w produkcji ciast oraz deserów. Proces produkcyjny oraz dobór owoców nastawione są na osiągnięcie wysokiej jakości przecieru przy jednoczesnym zachowaniu jego walorów smakowych. W naszej ofercie znajdują się przeciery : jabłkowe, porzeczkowe, malinowe oraz truskawkowe.

Dostępne rodzaje opakowań:

  • Beczka – beczka 200L
  • Bag’in‘box – 1000L
  • Opakowanie na życzenie Klienta

ikony_beczka ikony_paletotank ikony

Nasze jabłka zachowują najwyższą jakość dzięki technologii mrożenia IQF.

Poprzez szybkie mrożenie  uzyskujemy sypkie, niezbrylone owoce przy jednoczesnym zachowaniu ich naturalnych właściwości oraz składu fizykochemicznego przez cały okres przechowywania.

Produkt idealny do wykorzystania w gastronomii dostępny w następujących rodzajach opakowań:

  • Karton – 8kg oraz 10kg
  • Worek – 15kg
  • Skrzyniopaleta – 360kg
  • Opakowanie na życzenie Klienta

Na zamówienie możemy pokroić owoce w dowolny, dostosowany do potrzeb klienta sposób.

ikony_karton ikony_worekikony_paleta ikony

Oferujemy suszone owoce, które idealnie sprawdzają się jako zdrowa przekąska oraz jako dodatek do produkcji np. musli. W produkcji suszonych jabłek stosujemy dwa rodzaje technologii :

Metoda tradycyjna – dzięki, której w procesie wolnego suszenia i odparowywania soku powstają klasyczne chipsy jabłkowe oraz kostka jabłkowa.

Metoda puffingu – w tej metodzie stosujemy szybkie suszenie trwające od 1 do 3 minut. Dzięki zastosowaniu obniżonego ciśnienia oraz działaniu mikrofal otrzymujemy owoce o pełniejszym niż przy metodzie tradycyjnej kształcie, które zachowują wysoką ilość składników odżywczych.

Suszone jabłka pakujemy wg życzenia Klienta

ikony


Sok jabłkowy NFC

Oferujemy swoje usługi w zakresie rozlewu soków w butelki szklane oraz opakowania typu Bag in Box

ikony_butelki ikony_bag

Nasze atuty

Produkujemy:

Sok NFC: 80.000 L / dziennie 59
Przecier Jabłkowy: 20.000 kg / dziennie 79

Obieramy:

75 000 kg jabłek / dziennie 56

Rozlewamy:

Butelka 0,33 l – 180.000 szt. / dziennie 78
Bag in Box 3 l – 24000 szt. / dziennie 75

Zobacz również